top of page

קזחסטן/

* כל מה שנכתב כאן מבוסס על החוויות האישיות שלי וזה כנראה לא אומר המון על החוויות שהיו או שיהיו לכל אחד אחר. אני לא מדריכת טיולים ולא מתיימרת למסור כאן מידע מקצועי או לדעת מעבר למה שעשיתי בעצמי. ובכל זאת - צברתי הרבה מידע שיכול אולי להועיל לאחרים, או סתם לסקרן אותם ולעשות להם חשק. אז הנה זה כאן לרשותכם. תשתמשו בו בתבונה ותהנו! 

כביש שומם

המסלול שלנו בקזחסטן:
לחצו על החצים כדי לעבור בין התחנות

טיפים נבחרים:

Kyrgyzstan Tips
70 (1).jpg

למה קזחסטן למען השם?

קזחסטן זה אחד המקומות המוזרים שטיילתי בהם, ואפילו הקזחים שאלו אותנו למה הגענו לשם. אבל! היא גם מדינה ממש מיוחדת ומעניינת, ובעיני זו פנינה אמיתית למטיילים הרפתקנים ובעלי ראש פתוח. אז מה סוד הקסם?

IMG_4725.jpg

שימקנט והסביבה

הגענו לשימקנט אך ורק כי עברנו לקזחסטן מאוזבקיסטן. לפני כן לא שמענו עליה דברים מזהירים, אבל בסוף היה ממש נחמד (וגם הזוי, כיאה לטיול בקזחסטן). אם גם אתם נקלעתם לשימקנט – הנה כמה המלצות:

IMG_5364.jpg

אלמאטי אהובתי

יש לי מקום חם בלב לאלמאטי, ובילינו בה במצטבר יותר משבועיים. היא מודרנית ויחסית מערבית אז אפשר להרגיש בה בחופשה עירונית, והיא גם ממוקמת באזור מדהים של קזחסטן, בין רכסי הרים יפהפיים.

1IMG_6329.jpg

השכרת רכב בקזחסטן

בטיול של כמעט שנה שכרנו רכב פעם אחת בלבד – בקזחסטן – ו-וואו כמה שזה שדרג את הטיול במדינה הריקה הזו, בעיקר כי זה אפשר לנו לחוות את מה שבעיני הוא הדבר הכי מיוחד ומרשים בקזחסטן: הנידחות שלה.

סיפור דרך מיאנמר
רוצים לקרוא עוד?

שאלות נפוצות על קזחסטן:

  • איך מתקשרים עם הסינים?
    זה נכון שרוב הסינים לא מדברים אנגלית ואפילו מחוות הגוף שונות, אבל למזלנו יש היום הרבה אפליקציות של תרגום והסינים הם חובבי אפליקציות רציניים. אני טיילתי עם Google Translate והיה מצוין, רק שימו לב להוריד את השפה הסינית לפלאפון, שיעבוד גם כשאתם offline. מעבר לזה, אני ממליצה לנסות ללמוד כמה מילים שימושיות וגם איך סופרים עם האצבעות (כן כן, זה שונה משלנו!), ובעיקר אני ממליצה להגיע עם הרבה סבלנות לאינטראקציה עם הסינים. מהחוויה שלי- ברגע שבאתי עם חיוך וגישה חיובית, תמיד ניסו ושמחו לעזור.
  • איך מסתדרים עם האוכל בסין?
    סוגיה חשובה! באופן אישי אני מאוד אהבתי את האוכל בסין וחשבתי שהוא מעניין ומגוון. מכיוון שהוא כה מגוון, אני גם מאמינה שכולם יכולים למצוא מנות שהם אוהבים. לצמחונים/טבעונים/שומרי כשרות כנראה יהיה קשה הרבה יותר (ולכם אני ממליצה להצטייד בפתק שבו כתוב בסינית באופן מפורש מה אתם לא אוכלים), אבל למי שלא (כמוני) - בעיני הסוד הוא לבוא בראש פתוח: להסתכל מה יש לאנשים בצלחות, לחפש את המנות שנראות לכם טוב בעין - ולבקש את זה. מה גם שבהרבה מסעדות אין תפריט באנגלית וזו הדרך הבטוחה ביותר לקבל מנה מוצלחת. כמה מנות שאהבתי במיוחד: באוצה (baozi, 包子), הוֹט פּוֹט (בסינית: חואו-גואו, huo-guo, 火锅), נודלסים טריים ומעולים, דמפלינגס, מרק ווֹנטוֹן, וכלמיני מנות מוקפצות שאוכלים עם האורז כמו קוּנג פָּאוֹ צ'יקן (宫保鸡丁), שעועית ירוקה עם צ'ילי, מלא סוגים טופו טעים ועוד ועוד.
  • סין יקרה?
    תלוי מה, ותלוי איך אתם מטיילים, אבל באופן כללי סין יקרה יותר ממדינות אחרות במזרח. עיקר ההוצאה שלנו היה על תחבורה ועל אטרקציות, משום שכניסה לפארקים הגדולים או נסיעה ברכבת לילה ארוכה עשויות לעלות מאות שקלים לאדם. מצד שני, האוכל המקומי מאוד זול (והמנות מאוד נדיבות!), וגם הלינה בהוסטלים- במיוחד למי שישן במעונות- היא די זולה. בעניין שופינג- אני לא הכתובת, אבל בטוחה שיש את מי לשאול :)
  • סין כל כך גדולה! איך מתחילים לתכנן את הטיול שם?
    הגישה שלי היא לחוות לעומק פחות מקומות, ולא לרוץ ממקום למקום. בסין ההמלצה הזו תקפה במיוחד, משום שהמרחקים הם פשוט עצומים, ואם נוסעים לזמן קצר יחסית, חבל (בעיני) לבזבז ימים ארוכים על נסיעות. אני ממליצה לחשוב מה הכי מעניין אתכם- ערים? טבע? תרבות? האם אתם רוצים לנסוע למקומות יותר מתוירים בסין, או להתגלגל למחוזות נידחים? בהתאם לתשובה, ובהתאם למשך הזמן שיש לכם ולמזג האוויר, אני ממליצה לבחור באזור מסוים ומשם להתחיל לתכנן מסלול הגיוני גאוגרפית. בסין יש הכל, ורק צריך לבחור. לעצות יותר נקודתיות, מוזמנים בשמחה ליצור איתי קשר.
רוצים לראות עוד?
bottom of page